Liebherr e faʻauluina ana afi faʻataʻitaʻiga Hydrogen i Bauma 2022

Liebherr e faʻauluina ana afi faʻataʻitaʻiga hydrogen i Bauma 2022.

I le Bauma 2022, o le vaega o oloa a le Liebherr o loʻo faʻaalia ni faʻataʻitaʻiga se lua o lana afi hydrogen mo nofoaga faufale a taeao.O fa'ata'ita'iga ta'itasi o lo'o fa'aaogaina tekinolosi tu'i hydrogen eseese, tui tu'u sa'o (DI) ma le tui fa'asuau'u (PFI).

I le lumana'i, o le a le toe fa'aolaina afi afi na'o le tiso fossil.Ina ia ausia le tulaga le tutusa o le tau i le 2050, e tatau ona faʻaaogaina suauʻu mai punaʻoa gafataulimaina.O le hydrogen lanumeamata o se tasi o ia mea, talu ai o se suauu e leai se kaponi, e le mafua ai se CO2 fa'aoso a'o mu i totonu o le afi afi (ICE).

O le poto masani a Liebherr i le atinaʻeina o ICE o le a faʻafaigofie ai le vave faʻaofiina o tekonolosi hydrogen i le maketi.

Inisinia hydrogen: ose lumana'i manuia

Ole vaega ole vaega ole Liebherr ole vaega ole oloa na faia talu ai nei se tupe faʻaalu i le atinaʻeina o ana afi hydrogen ma fale suʻega.O faʻataʻitaʻiga afi na faʻataʻitaʻiina talu mai le 2020. I le taimi nei, o faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia iʻuga faʻamalosia i tulaga o le faʻatinoga ma le faʻaaogaina, i luga o nofoa suʻega ma i totonu o le fanua.

Eseese tui ma faʻafusu tekinolosi, pei o le taulaga suauu tui (PFI) ma tuusaʻo tui (DI), ua uma ona iloiloina i le faagasologa.O uluai masini faufale faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina i nei afi na faʻatautaia talu mai le 2021.

PFI tekonolosi: o se amataga i le atinaʻe

O taumafaiga muamua i le atinaʻeina o se afi hydrogen ua manatu PFI o se tekonolosi talafeagai muamua.O le masini muamua o loʻo faʻaogaina ma le 100% hydrogen-fuelled ICE o le Liebherr R 9XX H2 crawler excavator.

I totonu, o le leai o le 6-silinder afi H966 faʻataunuʻuina manaoga faʻapitoa i tulaga o le mana ma le malosi.O le R 9XX H2 fa'atasi ma le afi H966 i lona fa'atūlagaina fa'asu'u suau'u

o le a faʻaalia i le pusa 809 - 810 ma le 812 - 813. I tafatafa ane, o le H966 o le a tuʻuina atu iina i le InnoLab.

DI: o se laasaga agai i afi hydrogen lelei

Faʻamalosia e faʻaiʻuga na maua i le tekonolosi PFI, o loʻo faʻaauau pea e Liebherr ana suʻesuʻega ma atinaʻe galuega i le matata o le DI.

O le 4-cylinder engine prototype H964 o lo'o fa'aalia i vaega 'booth 326 i le hall A4 o lo'o fa'apipi'iina i fa'amatalaga tekonolosi.I lenei tulaga, o le hydrogen e tui saʻo i totonu o le potu faʻafefe, ae faʻatasi ai ma le vaifofo PFI e feulaina i totonu o le pusa o le ea.

O le DI o loʻo ofoina atu le faʻateleina o le gafatia e tusa ai ma le faʻaogaina o le afi ma le malosi o le malosi, lea e avea ai afi o le hydrogen ma mea e sili atu ona manaia i afi tiso pe a oʻo mai i le tele o talosaga.

O le a le mea e sosoo mai?

O le vaega o vaega o lo'o fa'amoemoe e amata le fa'asologa o le gaosiga o afi hydrogen i le 2025. I le taimi nei, o lo'o fa'atulaga e le kamupani ana galuega su'esu'e ile tui suau'u e fa'aleleia atili ai le afi ma fa'amautinoa le maualuga o le malosi.

I le faaopoopo atu i le 100% hydrogen-fuel engine, o loʻo faʻagasolo nei le tele o suʻesuʻega i le itu o isi suauʻu.O se tasi fa'ata'ita'iga o se afi fa'asuavai lua e mafai ona ta'avale i luga o le hydrogen fa'amumuina e le tui HVO po'o le atoatoa ile HVO.O lenei tekinolosi o le a mafai ai ona sili atu le fetuutuunai i le faʻaogaina o taavale ma faʻasologa eseese.

Fa'ailoga:

Ole vaega ole vaega ole Liebherr o lo'o fa'ailoa mai ai fa'ata'ita'iga muamua ole afi fa'avevela ole hydrogen, ole H964 ma le H966, ile Bauma i lenei tausaga.

O le fa'ata'ita'iga H966 e fa'amalosia ai le fa'ato'a fa'ato'a fa'ato'a fa'atosina a Liebherr.

FAITAUo tala fou e fausia ai le maketi hydrogen iHydrogen Central

Liebherr e faʻamuamua ana afi faʻataʻitaʻiga hydrogen i Bauma 2022,Oketopa 10, 2022


Taimi meli: Oke-19-2022